Terug

Enkele of dubbele zekeringen nodig?

Johan

Enkele jaren geleden hebben wij een oude woning gerenoveerd en werd de hele elektriciteit vernieuwd. Omdat we wisten dat er later nog een uitbreiding van de keuken zou komen, hadden we een grote elektriciteitskast gevraagd waar we later bijkomende leidingen naartoe zouden kunnen trekken. Alle zekeringen in de die kast waren enkele en er was nog plaats over voor 13 enkele zekeringen.

 

Nu hebben we de uitbreiding gedaan, maar de elektricien (een andere dan diegenen die de elektriciteit in de verbouwing heeft gedaan), beweert dat hij in de bestaande kast onvoldoende plaats heeft omdat er een tiental dubbele zekeringen moet geplaatst worden. Dus zouden we een nieuwe kast moeten plaatsen, hoewel de oude er (volgens ons) op voorzien was.

 

Klopt het wat onze elektricien beweert? Waarom zijn de zekeringen in de oude kast allemaal enkele en de zekeringen in de nieuwe kast die er moet komen, allemaal dubbele? Indien de dubbele zekeringen enkele zouden zijn (zoals in de bestaande kast), passen die perfect in de bestaande kast en moet er dus geen nieuwe kast geplaatst worden, volgens ons.

 

Alvast bedankt voor een antwoord!

 

Johan 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Uw elektricien heeft gelijk, enkele zekeringen ( jump automaten ), zijn oud en gevaarlijk omdat deze geoxideert en versleten zijn door hun ouderdom, ondanks u niet verplicht bent van deze te vervangen, raad ik u aan van dat toch te doen voor een betere veiligheid.

In de nieuwe kast is er zowiezo meer plaats nodig, omdat er bij de nieuwe dubbele automaten nog extra 2 stroomverliesautomaten moeten geplaatst worden.

Mvg.

www.abcelec.be