Terug

Hoe sluit ik 2 dubbele stopcontacten aan?

Timmy

Ik heb nl een grote muur met isolatie ingepakt met onderaan links en recht een dubbel potje voor telkens 2 priezen. Nu heb ik vanuit die potjes twee kabels naar bovenaan de muur getrokken naar zo'n verdeeldoosje, dus in dat verdeeldoosje komen vier kabels in van elke pries 1 kabel. Onderaan dat verdeeldoosje is er nog 1 opening voor een andere kabel, ik veronderstel voor voeding vanuit een andere bron (plankast of andere pries veronderstel ik?) Nu is mijn vraag of dat een goede manier is of moet ik echt van pries naar pries een kabel trekken?, nu breng ik eigenlijk de vier priezen samen in 1 doosje om ze daar te verbinden met die onderste voedingskabel? 

 

Alvast bedankt


1 Antwoord

Antwoord van Abeele Algemene elektriciteitswerken

Als ik het goed begrijp komt er 1 voedingskabel toe in het grijze bakje vanuit de zekeringskast e ga je vanuit dit verbindingsbakje door naar 3 stopcontacten.

Indien ik dit juist begrijp, dan mag dit zeker. Zorg dat je dezelfde kleur van kabels met elkaar verbind, met wago's of zo. Let er wel op dat de verbindingsdoos na afwerking bereikbaar blijft.

 

Als je aansluit, niet vergeten de zekering af te zetten en weet dat je maximum 8 aftakkingspunten mag plaatsen (dus 8 plaatsen met 1 of meerdere stopcontacten)